Textíliák, melyekkel a lakás otthonná válik

Hírek

hirek

Fényáteresztő függöny méretezése

2017-03-14

Az egyedi méretre készített lakástextíliák mm pontos kivitelezése az ONLINETEXTIL szívügye, hiszen a fényáteresztő függöny is akkor igazán szép, ha addig ér, ameddig azt szeretnénk. Nézzük, hogyan kell méretezni!

A lakberendezés szinte utolsó lépése minden esetben a függönyök beszerzése, hiszen azok az otthon stílusához, színvilágához kell, hogy igazodjanak. A fényáteresztő függöny kellemes melegséget kölcsönöz a térnek, s gyakran tapasztaljuk, hogy nélküle üresek a falak.

Íme, néhány jótanács a hagyományos szabásmintájú fényáteresztő helyes méretvételhez, melyet egy lépés meg kell, hogy előzzön: a karnisok felszerelése!

Görgővel, csipesszel rögzítjük a függönyt rúdkarnis vagy sínkarnis esetén. Általános szabályként elmondható, hogy minden esetben a függöny kész méreteit szükséges megadni a rendelésnél.

A függöny kész szélessége a karnis szélessége, míg a függöny magassága érhet igény szerint a párkány fölé, az alá, vagy akár a földig is, praktikusan attól legalább 1,5 cm-re.

Fontos eldöntendő kérdés a behúzószalag fajtája, s ezzel együtt a ráncolás mértéke, hiszen az határozza meg a fényáteresztő elkészítéséhez szükséges anyagmennyiséget.

Áttetsző függönyök esetén csapatunk legalább 1,5-szeres anyagbőséget javasol, ami 1:1,5 ráncolás.