Textíliák, melyekkel a lakás otthonná válik

Hírek

hirek

Fényáteresztő függöny - anyagismeret: voile

2017-04-29

Voile organza, félorganza, sablé, jaquard- ezekkel a fényáteresztő függönyanyagokkal mind találkozhat az onlinetextil kínálatában, ahol saját méreteire szabva rendelheti meg függönyét. De mit is takarnak ezek a kifejezések és mely lehet a legjobb választás az Ön otthonába? Az alábbi összeállítás célja, hogy rávilágítson az egyes függöny-alapanyagok előnyeire, bemutassa kezelésüket és támpontot nyújtson a választáshoz.

Elsőként a nagyon kedvelt voile kerül terítékre!

A voile (voál) egy matt fényű, enyhe rugalmassággal bíró anyag, mely lágyan omló textília. így természetes hatást tükröz. Gyakran találkozhatunk vele szállodákban, éttermekben, intézményekben is, hiszen letisztult, szép benyomást képes kelteni. Leggyakrabban fehér, vagy világos árnyalatokban érhető el a voile függöny, mely jól kombinálható egy színes, mintás, erőteljesebb sötétítőfüggönnyel is. Találhatunk belőle hímzett, mintás darabokat is.

Mivel a voile a jól ismert organzánál sűrűbb szövésű, így fényáteresztő képessége gyengébb. Egy voile függöny tompítja lágyan a fényt, nem várható el tőle az a fajta “fényfestés”, mely egy organzán átszűrődő totális napsugárzáskor tapasztalható. Előnye az organzához képest abban rejlik, hogy annál egy fokkal kevésbé gyűrődő. Ahogy az összes fényáteresztő függöny, úgy a voile is mosógépben, 40 fokon mosható és alacsony centrifuga-fordulaton szárítható, majd alacsony talphőmérsékletű vasalóval vasalható. Vegyileg nem tisztítható.

ELŐNYÖK tehát:

  • természetes hatást tükröz
  • jól kombinálható sötétítőfüggönnyel
  • kevésbé gyűrődik
  • strapabíró

HÁTRÁNYA:

  • kevésbé fényáteresztő, mint az organza (ám annál sokkal természetesebb hatást kelt)

TIPP: tekintse meg széles voile-kínálatunkat és díszítse otthonát e praktikus, letisztult függönnyel!