Textíliák, melyekkel a lakás otthonná válik

Hírek

hirek

A függönyök szerepe

2018-06-14

Egy jól megválasztott függöny szinte kihagyhatatlan dekorelem az otthonunkban, mely amellett, hogy lakásunk dísze, funkcionális tárgy is egyben. A függöny szigetelő tulajdonságának köszönhetően védelmet biztosít, a huzat, vagy a túlzottan erős napfény hatásaival szemben.

Az idei függönytrendben minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kap az organikus elemek térhódítása, mely elsősorban a semleges földszínekben, a természeti motívumok, virágminták változatos megjelenési formájában érezteti hatását. A 2018-as év nagy kedvencei az ombre hatás mellett a szürke és a bézs különféle árnyalatai. A szürke, mely egyidejűleg magában foglalja a meleg és a hideg tónusokat, kiválóan alkalmas arra, hogy különböző struktúrákat kiemeljen, nyugtató természetű színhatás, mely a merészebb árnyalatokat finomítja.

Természetesen a lakásunk belső tere nagyban meghatározza az ideális függönyelemek kiválasztását. Nappalinkban a stílus és kényelem összhangja leginkább egy könnyű, légies fényáteresztő függöny által érvényesül, mely nem gátolja a természetes fény beáramlását, azonban egy gondosan megválasztott sötétítőfüggöny a nyári időszakban kifejezetten előnyös lehet, amikor a túlzottan erős fényszint zavaró a szemünknek. A sötétítőfüggöny nem csupán a téli hideget és a huzatot tarja kordában, hanem forróság esetén védi a bútorokat az erős napfénytől, hűvösen tartva a belső teret.

Egy teljes hosszúságú, mennyezetre szerelt függöny elegáns megjelenést kölcsönöz, azonban a tapasztalatok alapján a sötétítők, egyedi redőnyök, római rolók népszerűsége az idei évben is töretlen, mivel a lakástulajdonosok számára fontos szempont, hogy kiváló minőségű, hosszú élettartamú termékbe fektessenek be.