Textíliák, melyekkel a lakás otthonná válik

Jogi nyilatkozat és ÁSZF

Kedves Vásárlónk! 2018-ra kapacitásaink megteltek, a december 10. uután beérkező rendeléseket csal januárban áll módunkban teljesíteni, a 2. héten dolgozzuk fel a beérkező kéréseket. Köszünjük megértését!

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek 

 Az ONLINETEXTIL.hu lakástextil webáruházhoz

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) Enzsel Bálint egyéni vállalkozó (székhelye: 9231 Máriakálnok Rákóczi u.108. ; adószáma: 63916072-2-28 ; (a továbbiakban: Szolgáltató) és az általa nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat  igénybe vevő (a továbbiakban: Igénybe vevő) jogait és kötelezettségeit, a vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. (Szolgáltató és Igénybe vevő a továbbiakban együttesen: Felek).

Amennyiben Ön ezen webáruházban vásárolni kíván, kérjük, olvassa el Általános Szerződési és Felhasználási Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben annak minden pontját megértette, tudomásul vette és azzal egyetért és magára nézve teljes egészében kötelezőnek ismeri el.

ÜZEMELTETŐRE VONATKOZÓ ADATOK

Szolgáltató neve: Enzsel Bálint egyéni vállalkozó
Képviselője: Enzsel Bálint

Székhely/Lakcím: 9231 Máriakálnok, Rákóczi út 108.
Telefonszám: +3630/288-6946

E-mail: enzsel.balint@onlinetextil.hu
Vállalkozói igazolvány száma: ES-577642

Nyilvántartásba vevő hatóság megnevezése: Mosonmagyaróvár Önkormányzat

Adószám: 63916072-2-28

SZERZŐDÉS TÁRGYA

A szerződés tárgya az ONLINETEXTILl lakástextil internetes áruházban az Üzemeltető vagy Partnerei által értékesítésre kínált árucikkek közül egyedileg kiválasztott termék/termékek Igénybe vevő általi megrendelése, megvásárlása.

Az Igénybe vevő az általa kiválasztott árucikkek tulajdonságait, jellemzőit, képeit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon ismerheti meg. Az egyes, Igénybe vevő által egyedileg megadott méretekkel megrendelt termék mellett megjelenített képek illusztrációk, eltérhetnek a valóságtól. Szolgáltató azonban Igénybe vevő részére minden esetben lehetőséget biztosít egy 10x10 cm-es anyagminta igénylésére a megrendelés előtt a későbbiekben kifejtettek szerint.

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azok bruttó értéket jelentenek, ugyanakkor nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját.

Szolgáltató a webáruházban található függöny anyagok és kiegészítők értékesítését Igénybe vevő által megadott egyedi méretek, adatok alapján vállalja saját maga illetve az oldalon feltüntetett, értékesítésben közreműködő, szerződéses Partnerei által. Továbbá nem főprofilba tartozóan, de ún. „akció” keretében lehetőséget biztosít késztermékek megvásárlására is.

RENDELÉSSEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

Megrendelések feldolgozása

A megrendeléseket az Üzemeltető automatikusan fogadja, annak leadására Igénybe vevőnek bármikor lehetősége van, azok feldolgozása azonban munkanapokon 9-17 óra között történik. Szolgáltató a megrendelés feldolgozása során telefonon meggyőződik az Igénybe vevő személyéről, ezáltal igyekszik kizárni a fiktív megrendeléseket.

Amennyiben Igénybe vevő az általa megadott telefonszámon nem elérhető (vagyis az adott számon ismeretlen vagy a megadott számon előfizető nem kapcsolható) megrendelése automatikusan törlésre kerül.

Az Igénybe adó által leadott megrendelést a Vevőszolgálat azonnal /legkésőbb a megrendelés leadását követő munkanapon, elektronikus úton visszaigazolja. Amennyiben a visszaigazolás Igénybe vevőhöz a megrendelés elküldését követő 48 órán belül nem érkezik meg, Igénybe vevő mentesül az ajánlati kötöttség, illetve a szerződéses kötelezettség alól.

Teljesítés

Szolgáltató szolgáltatása kiterjed a Magyar Köztársaság területére, illetve azon túl, területi korlátozás nélküli házhozszállításra is.

A termékek átvétele házhoz szállítás útján történik.

A Szolgáltató az Igénybe vevő által leadott és visszaigazolt megrendelés alapján az egyedileg meghatározott, Szolgáltató által méretre gyártott (készre szabott) terméket/termékeket a visszaigazolástól számított legkésőbb 14 munkanapon belül házhoz szállítja, amelynek pontos időpontjáról elektronikus úton tájékoztatja Igénybe vevőt.

Abban az esetben, amennyiben Szolgáltatónál a megrendelő által kiválasztott termék az általa megadott méretekre tekintettel pillanatnyilag nem áll rendelkezésre, a Szolgáltató erről 1 munkanapon belül tájékoztatni köteles az Igénybe vevőt annak egyértelmű közlésével, hogy ez esetben a vállalási határidő legfeljebb három hét és amennyiben ez Igénybe vevő részére nem felel meg, elállási szándékát a megrendeles@onlinetextil.hu e-mail címen közölheti.

A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruházban felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő \"0\" Ft-os vagy \"1\" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem erről tájékoztatni köteles az Igénybe vevőt e-mail útján. Szolgáltató ekkor felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Igénybe vevő elállhat vásárlási szándékától.

MEGRENDELÉS PONTOS MENETE

Az ONLINETEXTILl webáruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel, jelen ÁSZF-ben meghatározott módon, magyar nyelven lehetséges.

A Felek közötti szerződés a megrendelő adatlap valamennyi kötelezően kitöltendő mezőjének kitöltését és a beírt adatok ellenőrzését követően, a „Megrendelés” ikonra kattintás megerősítésével jön létre.

A Felek között ily módon magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és azt a hatályos jogszabályi előírások által előírt időtartamig őrzi.

A vásárolt áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikk információs oldaláról, illetve a termékhez mellékelt használati utasításból lehet részletesen megismerni. Ha a vásárlás előtt Igénybe vevőnek az áruval kapcsolatban kérdése merülne fel, Vevőszolgálat készséggel áll rendelkezésére. A Szolgáltató az általa forgalmazott termék használati utasítását az áruhoz mellékeli, – ahol ezt a jogszabályok előírják –. Ha Igénybe vevő véletlenül nem kapná kézhez az áruval együtt a kötelező használati utasítást, azt azonnal - az árut használatba vétele előtt – jelezni köteles a Vevőszolgálatnál, amely alapján az pótlásra kerül. Amennyiben a Webáruházban található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban Igénybe vevőnek a portálon közölteknél több információra van szüksége, a Vevőszolgálat mindenről tájékoztatja.

Szolgáltató minden esetben lehetőséget biztosít megrendelés előtt a kiválasztott termékből 10x10 cm-es anyagminta igénylésére, amely esetben a Szolgáltató 3 munkanapon belül levél útján eljuttatja Igénybe vevő részére a mintát. Ez esetben a minta igazolt megküldése, vagyis az anyag minőségének, színének, szabásának Igénybe vevő általi elfogadása előtt megrendelés leadása nem lehetséges.


A megvásárolni kívánt, egyedileg meghatározott árut  "Tervezze meg sajátját" gombra kattintva, majd a megrendelőlap kitöltését követően helyezze a kosárba.
Amennyiben szeretne további terméket vásárolni, válassza a „vásárlás folytatása” pontot. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt terméket.
A megrendelés regisztrációhoz kötött.
Átvételi mód kiválasztása. Házhoz szállítás vagy a móri Partner üzletében történő személyes átvétel.
Fizetési mód kiválasztása
Szállítási, számlázási adatok megadása
Az adatok megadását követően, a megrendelt termék dobozában kattintson a „bővebben” gombra és a „megrendelés” gombra kattintás előtt ellenőrizze bevitt adatainak helyességét.

TERMÉK ÁTVÉTELE, FIZETÉS MÓDJA

Igénybe vevő a terméket a megrendelésben rögzített választása szerint házhoz szállítás útján veheti át.

A házhoz szállítás költségét a megrendelésre kalkulált ár nem tartalmazza,  díja Magyarországon történő kiszállítás esetén egységesen 1.500,- Ft.

A megrendelés utánvétes fizetési móddal, vagy átutalással fizethető ki.

Átutalásos fizetés választása esetén kérjük a rendelés postaköltséggel számított végösszegét a következő számlaszámra szíveskedjen utalni, a megrendelést követő 24 órán belül. Rendelése az összeg beérkezését követően válik véglegessé.
Enzsel Bálint egyéni vállalkozó
MKB Bank
10300002-33250795-00003285
A megjegyzés mezőbe írja be e-mail címét és a rendelés dátumát.

Készpénzes / utánvétes fizetés esetén Ön a csomag megérkezésekor, helyben fizet a szállítónak.

A megrendelt termék fizetési módja készpénzes fizetés esetén, kiszállításkor utánvétes kiszállítással történik.Házhoz szállítás esetén a szállítás költsége külön kerül kiszámlázásra. A Szolgáltató csomagolási költséget ezen felül nem számol fel.

A feladott csomag kézbesítése legkésőbb a feladás napjától számított második vagy harmadik munkanapon megtörténik. A szállítási díj tartalmazza a csomag kézbesítésének kétszeri megkísérlését valamint értékbiztosítást a megrendelt termék teljes összegére. Kétszeri sikertelen kézbesítési kísérlet után a csomag a Szolgáltatóhoz visszakerül, amely esetben a vásárlás meghiúsultnak tekintendő.

Az utánvétes házhozszállítás esetén az Igénybe vevő köteles meggyőződni a csomagolás sértetlenségéről. A csomagolás olyan mértékű sérülése esetén, amely a termék károsodására utalhat, Igénybe vevő köteles jegyzőkönyvet felvetetni és a csomagot a kézbesítő előtt felbontani. Jegyzőkönyv hiányában a Szolgáltatónak nem áll módjában az esetlegesen sérült terméket cserélni

SIKERTELEN ÁTADÁS

Abban az esetben, amennyiben Igénybe vevő a megrendelt egyedi terméket - elállási jog hiányában  - házhoz szállítás esetén a feladástól számított 30 napon belül nem veszi át, illetve az átvételt megtagadja, úgy Igénybe vevő köteles a termék 25%-a, de legalább 5.000,- Ft meghiúsulási kötbért megfizetni Szolgáltató részére a szállítási költségek egyidejű megtérítése mellett.

Egyebekben az Igénybe vevő az átvétellel kapcsolatban felmerülő akadályról Szolgáltatót haladéktalanul értesíteni köteles.

Egyedi méretekkel megrendelt termékekre vonatkozó megrendelés meghiúsulása esetén a Szolgáltató kötelezettséget vállal arra, hogy a méretre vágott terméket 2 hétig az eredeti vételár 75%-án az ún. „akciós termékek” keretén belül megkísérli értékesíteni kárenyhítés keretein belül. Ennek sikertelensége esetén az Igénybe vevőtől a kötbéren felüli teljes kárának megtérítését is követelheti.

ELÁLLÁSI JOGRÓL SZÓLÓ TÁJÉKOZTATÁS

1. A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet értelmében főszabály szerint az Igénybe vevő 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándékától.

Ismertető a 17/1999. (II. 5.) Korm. Rendeletből, amelynek teljes szövegét itt megtekintheti.

Az Igénybe vevő a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. Az Igénybe vevő az elállási jogát gyakorolhatja:

Ha a törvényi előírás szerinti írásbeli megerősítés kézhezvétele, annak ismertetésére a termék kézhezvételének napjától, vagy a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, abban az esetben attól az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb, mint nyolc munkanap van hátra.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.

A Szolgáltatónak az Igénybe vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül vissza kell téríteni.

Elállással kapcsolatos költségviselés:

Az Igénybe vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. Az Igénybe vevőt ezen felül egyéb költség nem terheli.

A Szolgáltató  követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

A felek eltérő megállapodása hiányában az Igénybe vevő nem gyakorolhatja a törvényi előírás szerinti elállási jogot az alábbi esetek alkalmával:

2. Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben az Igénybe vevő élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén írásban. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a Szolgáltató az ajánlott küldemény postára adásának időpontját veszi figyelembe, e-mail vagy fax esetében azok küldési. időpontját. Az Igénybe vevő a megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve köteles visszajuttatni Szolgáltató részére. A termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek az Igénybe vevőt terhelik. Az Igénybe vevőt nem terheli semmilyen más költség, a termék visszaszállításának díján kívül!

A Szolgáltató köteles visszatéríteni a termék árán felül a termék kiszállításának költségét is az Igénybe vevő részére, amennyiben a termék vételárát szállítási díjjal terhelte.

A nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése Igénybe vevőt terheli!

A csomag Szolgáltatóhoz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt)

A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a Szolgáltató az Igénybe vevő által nem egyedileg  meghatározott méretekkel megrendelt termék vételárát Igénybe vevő által megadott bankszámla számra – ennek hiányában az általa megadott postacímre - visszatéríti.

3. A Szolgáltató kifejezetten felhívja az Igénybe vevő figyelmét arra, hogy az általa egyedileg meghatározott méretben megrendelt termék esetében nem illeti meg a jogszabályban előírt, indokolás nélküli elállás joga.

Nem vonatkozik ez az ún. „akciós” vagy késztermékek vásárlására, amely esetben természetesen az  elállási jog a fenti módon gyakorolható.

4. A fentieken túl a Szolgáltató abban az esetben is biztosítja Igénybe vevő részére az elállási lehetőséget, amennyiben a termék szabásmintája nem megfelelő, a megrendelttől eltérő szabásmintájú, színkódú terméket illetve eltérő kiegészítőt kap az Igénybe vevő. Az elállási jog gyakorlására ez esetben is a fenti rendelkezések irányadóak.

 FOGYASZTÓI KIFOGÁSOK, PANASZOK INTÉZÉSE

1. A fogyasztói kifogásokat – ide értve az elállás bejelentését is – az Igénybe vevő a Vevőszolgálatnál a megrendeles@onlinetextil.hu e-mail címen írásban vagy telefonon a +3630/2886946 telefonszámon teheti meg. Ezen felül Vevőszolgálatunknál telefonon információt is kérhet panaszának intézésével kapcsolatban, azonban ilyen esetben is szükséges írásbeli megerősítés.

2. A fogyasztói kifogások intézésének módjára egyebekben a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet szabályai az irányadóak, az alábbiak fokozott kiemelésével:

3. A fogyasztói kifogásról a Szolgáltató jegyzőkönyvet vesz fel, amelyben rögzíti:

A jegyzőkönyv másolatát a Szolgáltató az Igénybe vevőnek átadja; vagy e-mailben és postai úton elküldi.

4. A Szolgáltató köteles az Igénybe vevőt tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében – az áru tulajdonságaira és az Igénybe vevő által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, az Igénybe vevőnek okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.

A Szolgáltatónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

5. A kifogás alapján kijavított árut a Szolgáltató az Igénybe vevőnek átvételi elismervénnyel adja át, mely tartalmazza Igénybe vevő nevét és címét, az áru azonosításához szükséges adatokat, az áru átvételének idejét, és azt az időpontot, amikor az Igénybe vevő a kijavított árut átveheti.

A jogszabály teljes szövegét itt találja.

6. Szolgáltató tájékoztatja az Igénybe vevőket, hogy a megrendelés előtt biztosított anyagminta kérési lehetőségre tekintettel az anyag képtől eltérő minőségére, színére, szabására hivatkozva nem fogad el kifogásokat. Egyebekben ilyen esetekben a Ptk. minta szerinti vétel szabályait kell alkalmazni.

SZAVATOSSÁGI FELTÉTELEK, JOGOK GYAKORLÁSA

1. A szavatosságra a Polgári törvénykönyvről szóló, többször módosított 1959. évi IV. törvényben foglalt, mindenkor hatályos rendelkezései az irányadók (305-311§).

2. A jelen általános szerződési és felhasználási feltételek alapján Szolgáltató által az Online Textil.hu webáruházban értékesített termékek nem tartoznak jogszabályon alapuló kötelező jótállás hatálya alá.

3. A Szolgáltató hibásan teljesít, ha a megrendelt anyag szakadt, nem megfelelő a szabásminta a kiegészítő vagy a színkód. Ez esetben az Igénybe vevő részére a VI. 4. pontban rögzítettek szerint elállási jogot is biztosít a Szolgáltató.

4. Az Igénybe vevőt megillető szavatossági jogok körében a Szolgáltató az alábbiakra külön is felhívja a figyelmet:

VITARENDEZÉS MÓDJA

A szerződő Felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján, békésen rendezzék. Amennyiben a vitarendezés tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő Felek hatáskörtől függően a Győri Városi illetve Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

Egyúttal kijelentik a Felek, hogy jogvitájuk rendezésére a magyar jog alkalmazását kívánják.

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

1. A Szolgáltató az Igénybe vevők adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Tv. mindenkor hatályos rendelkezései szerint jár el.

A Szolgáltató az Igénybe vevők által rendelkezésre bocsátott természetes személyazonosító adatokat,(név, lakcím, telefonszám, e-mail cím, számlázási cím) célhoz kötötten, az  Elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. Törvény 13/A. §-ban meghatározott célból, kizárólag a szerződés létrehozása, tartalmának megállapítása, teljesítése, szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása, az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából kezeli.

A Szolgáltató az Igénybe vevő adatait harmadik félnek nem adja ki. Ez nem vonatkozik a Szolgáltató Partnereire, akik részére az adattovábbítás a szerződés teljesítése érdekében szükséges, amelyhez Igénybe vevő a megrendeléssel, jelen Adatvédelmi Szabályzat elfogadásával kifejezetten hozzájárul.

2. A megrendelésben rögzített adatokat a Szolgáltató mindaddig rögzíti, amíg az Igénybe vevő nem kéri azok törlését.

3. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat a Szolgáltató bizalmasan kezeli, a leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alapján biztosított, továbbá kérhető a Vevőszolgálati elérhetőségek valamelyikén.

4. Igénybe vevő az adatok törlését, módosítását bármikor kérheti a hirlevel@onlinetextil.hu  e-mail címen, megtilthatja azok további kezelését.

5. Igénybe vevő a megrendeléssel illetve jelen Adatvédelmi Szabályzat elfogadásával előzetesen kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a Szolgáltató a szolgáltatás igénybe vétele során tudomására jutott adatokat szolgáltatása hatékonyságának növelése, az Igénybe vevőnek címzett elektronikus hirdetés vagy egyéb címzett tartalom eljuttatása illetve esetleges piackutatás céljából kezeljen.

(A Szolgáltató az elektronikus hirdetéshez kapcsolódóan tájékoztatja az Igénybe vevőt:

a) az elektronikus hirdetés e jellegéről, amint az hozzáférhetővé válik az igénybe vevő számára;

b) az elektronikus hirdető, illetve elektronikus hirdetés elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz útján történő küldése esetén a valós feladó személyéről, amint az hozzáférhetővé válik az igénybe vevő számára;

c) az eladásösztönző ajánlat - így különösen az árengedmény, ráadás, illetve ajándék - ilyen jellegéről, igénybevételének feltételeiről;

d) az eladásösztönző vetélkedő vagy nyereményjáték ilyen jellegéről, az abban való részvétel feltételeiről.

(2) Az (1) bekezdés c) és d) pontjában meghatározott esetben az ajánlott előny igénybevétele, illetve a játékban való részvétel feltételeit könnyen hozzáférhetővé kell tenni.

(3) Az (1) bekezdés a) és b) pontjának megsértéséért az elektronikus hirdető, az elektronikus hirdetési szolgáltató és az elektronikus hirdetés közzétevője egyaránt felel. Az (1) bekezdés c) és d) pontjának és (2) bekezdésének megsértéséért az elektronikus hirdető felel. )

6. Az ONLINETEXTIL webáruház fenntartója és üzemeltetője, Enzsel Bálint egyéni vállalkozó (székhely: 9231 Máriakálnok, Rákóczi út 108.) számára kiemelt fontosságú cél az Online Textil webáruház látogatói által rendelkezésre bocsátott személyes adatok védelme, a látogatók információs önrendelkezési jogának biztosítása. Az Adatvédelmi Szabályzatban használt „személyes adatok” kifejezés olyan adatokra, információkra vonatkozik, mint például a látogató neve, születési dátuma, e-mail címe, vagy levelezési címe, amelyek az adott személy azonosítására használhatók. Nem minősülnek személyes adatnak azok az anonim információk, amelyek a természetes személlyel nem hozhatóak kapcsolatba, illetve amelyek a személy beazonosítására nem alkalmasak. Enzsel Bálint egyéni vállalkozó a látogató hozzájárulása nélkül nem dolgozza fel az illető személyes adatait.

Általános alapelvként rögzítjük, hogy minden olyan esetben, amikor személyes adatokat kérünk látogatóinktól, a szükséges tájékoztató szöveg elolvasása és értelmezése után szabadon dönthetnek arról, megadják-e a kért információkat.
Az alábbiakban részletezzük, hogy hogyan és mikor kérünk a látogatóktól személyes adatokat.

7. Az ONLINETEXTIL webáruházban  történő vásárlás nem kötött külön regisztrációhoz, amely lehetővé teszi, hogy a Látogató azonossága feltárása nélkül látogassa a web-oldalt. Fontos azonban, hogy néhány szolgáltatás megkövetelheti a regisztrációt. Amikor a Látogató nálunk regisztráltatja magát, bizonyos mezőket ki kell töltenie (némelyik kötelező, némelyik nem), valamint választania kell egy felhasználó nevet és egy jelszót. A regisztrációval a Látogató automatikusan feliratkozik az Online Textil webáruház hírlevelére, amelynek segítségével az áruházban megjelenő új termékekről, akciókról híreket, információkat, illetve ezen túlmenően hirdetési-, reklámanyagokat juttatunk el a Regisztrálóhoz.

  8. Az ONLINETEXTIL webáruház látogatójaként lehetőség van arra, hogy hozzáférjen és frissítse a személyes adatait, illetve hogy kérje azok törlését. Igyekszünk biztosítani, hogy a személyes adatok időszerűek, pontosak és adekvátak legyenek. Amennyiben szeretne hozzáférni illetve módosítani szeretné a nálunk nyilvántartott személyes adatait, kérjük, küldjön e-mailt a hirlevel@onlinetextil.hu email címre az adatvédelmi munkatárs részére.
Amennyiben az arra feljogosított hatóságok a jogszabályokban előírt módon (bűncselekmény gyanújával, hivatalos adatlefoglalási határozatban) kérik fel személyes adatok átadására a Szolgáltatót, Enzsel Bálint – törvényi kötelezettségének eleget téve – átadja a kért, illetve a rendelkezésre álló információkat.  

A webáruház Üzemeltetője az adatokat csak annyi ideig őrzi, ameddig feltétlenül szükséges az adott célokra, és amíg az megfelel bármely alkalmazható jogi vagy etikai, jelentés és dokumentum megőrzési kötelezettségnek.

9. Ügyfeleink számára bizonyos időközönként tájékoztató célú körleveleket küldünk új szolgáltatásokról, speciális ajánlatokról e-dm marketingeszközök (digitális direkt marketing levél) segítségével. Ennek keretében a regisztrált felhasználóink hozzájárulnak ahhoz, hogy  külső cégek – az adatvédelmi szabályok betartása mellett – felhasználhassanak bizonyos adatokat az általuk az Online Textil.hu webáruházban tett látogatásáról, annak érdekében, hogy az érdeklődésének leginkább megfelelő hirdetéseket eljuttathassanak a felhasználók számára. A körlevelek vonatkozásában a weboldal üzemeltetői felelősséget vállalnak azok terjesztése és tartalma tekintetében.

Amennyiben ügyfeleink a jövőben nem kívánják ezen speciális ajánlatokat a továbbiakban fogadni, lemondhatják azokat ugyanolyan módon és csatornán keresztül, ahogy a szolgáltatást igénybevételét kezdeményezték.  

10. A Szolgáltató tudatosan nem gyűjti, használja, illetve tárja fel 14 év alatti kiskorúak személyes adatait szülői felelősséggel bíró személy (pl. szülő vagy gondviselő) előzetes beleegyezése nélkül, amelyet közvetlen, nem on-line kapcsolat útján szerez meg. A szülőket értesítjük egyrészt a kiskorútól begyűjtött meghatározott személyes adatokról, másrészt annak lehetőségéről, hogy visszautasíthatják további információk gyűjtését, használatát és tárolását.

11. Amennyiben bármilyen kérdése vagy panasza merülne fel a jelen Adatvédelmi Nyilatkozat értelmezésével, illetve betartásával kapcsolatban, kérjük, küldjön e-mailt az alábbi címre: hirlevel@onlinetextil.hu. Amennyiben hírlevelünkről szeretne leiratkozni, kérem, a hírlevél alján elhelyezett linkre kattintson rá.

12. A jelen Adatvédelmi Záradék csak az ONLINETEXTIL webáruház web-oldalára vonatkozik, harmadik felek web-oldalainak kizárásával. Az ONLINETEXTIL webáruház linkek segítségével egyéb web-oldalakhoz is kapcsolódhat, azonban felelősséget csupán a saját oldalak tartalmáért vállal. Az ONLINETEXTIL webáruház oldalainak tartalma bármikor bővülhet, kiegészülhet és frissülhet. A Szolgáltató mindent megtesz a pontos és aktuális információk közlése érdekében, azonban nem vállal felelősséget az oldalai tartalmának pontosságáért és aktualitásáért, továbbá nem tartozik felelősséggel a hibákért, hiányosságokért és a közölt információk esetleges elavultságáért.
A Szolgáltató nem vállal felelősséget az oldalakról elérhető más internetes oldalak tartalmáért, valamint nem vállal felelősséget a webáruház oldalaira mutató internetes oldalak tartalmáért. Továbbá nem tartozik felelősséggel, a számítógéppel és egyéb eszközökkel kapcsolatban felmerülő, a hozzáférés, az oldalak használata során vírusok által okozott, vagy egyéb okból bekövetkezett káreseményekért.

13. Amennyiben bármilyen kérdése vagy panasza merülne fel a jelen Adatvédelmi Nyilatkozat értelmezésével, illetve betartásával kapcsolatban, kérjük, küldjön e-mailt az alábbi címre hirlevel@onlinetextil.hu . Amennyiben hírlevelünkről szeretne leiratkozni, kérem, a hírlevél alján elhelyezett linkre kattintson rá.

EGYÉB RENDELKEZÉSEK

Az ONLINETEXTIL webáruház biztonsági fokára, információs rendszerére vonatkozó tájékoztatás, kockázatok, esetleg szükséges óvintézkedések

Ezen általános szerződési és felhasználási feltételek magyarul készültek. Bármely idegen nyelvre történő fordítás esetén a magyar nyelvű változat az irányadó. A fentiekben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. és a mindenkor hatályos magyar jogszabályok rendelkezései az irányadóak.

JOGI NYILATKOZAT

Köszönjük, hogy meglátogatta webáruházunkat. Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi Jogi Nyilatkozatot, az Általános Szerződési-, és Felhasználási Feltételeket és az Adatvédelmi Szabályzatot, mielőtt vásárolna áruházunkban. A weboldal látogatása és/vagy használata az alábbi Jogi Nyilatkozat és az Adatvédelmi Szabályzat teljes és feltétel nélküli elfogadását jelenti. A weboldal használója az oldal látogatásával, használatával elismeri, hogy a Jogi Nyilatkozatot és az Adatvédelmi Szabályzatot elolvasta, megértette, azokat magára nézve kötelezőnek ismeri el, teljes egészében, fenntartás, kiegészítés vagy egyéb feltételek nélkül elfogadja, valamint betartja a vonatkozó jogszabályokat és egyéb feltételeket.

Az üzemeltető a Jogi Nyilatkozat, valamint az Adatvédelmi Szabályzat előzetes figyelmeztetés nélküli megváltoztatására jogosult, amely változtatások a közzététel időpontjától hatályosnak tekintendőek. A felhasználó elfogadja, hogy az oldalt saját felelősségére használja. A weboldalon történő vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő esetleges hibákra.

Az ONLINETEXTIL weboldalon megjelenő tartalmak, képek, fotók, adatok, szakmai, tájékoztató szövegek, grafikai, funkcionális megvalósítás szerzői jogi védelem alatt állnak. Másolásuk valamennyi formája, más internetes oldalakon való közzététele, megjelenítése, a személyes használatot meghaladó felhasználása kizárólag   Enzsel Bálint írásbeli engedélyével lehetséges.

Az Üzemeltető nem tartozik felelősséggel a ONLINETEXTIL weboldalon külső behatolás által okozott károkért illetve bármilyen rajta kívül álló információtovábbítási késedelemért, számítógépes vírus-, vonal-, illetve rendszerhibából adódó károkért. A ONLINETEXTIL oldalt mindenki saját felelősségére látogathatja, használhatja.

A webáruházban forgalmazott termékek folyamatosan változnak, frissülnek, bővülnek, megszűnnek. Ezért a webáruház üzemeltetője, előzetes bejelentés nélkül megváltoztathat bármilyen árat, termékleírást, vagy határidőt. A változás a webáruházban történt megjelenés, közzététel időpontjától hatályos, a változás időpontjáig már leadott megrendelésekre nincs hatással. Bármely módosítás attól az időponttól érvényes, amikor online megtalálható a www.onlinetextil.hu oldalon.

A jelen záradék csak az ONLINETEXTIL webáruház web-oldalára vonatkozik, harmadik felek web-oldalainak kizárásával. Az ONLINETEXTIL webáruház linkek segítségével egyéb web-oldalakhoz is kapcsolódhat, azonban felelősséget csupán a saját oldalak tartalmáért vállal. Az ONLINETEXTIL webáruház oldalainak tartalma bármikor bővülhet, kiegészülhet és frissülhet. A Szolgáltató mindent megtesz a pontos és aktuális információk közlése érdekében, azonban nem vállal felelősséget az oldalai tartalmának pontosságáért és aktualitásáért, továbbá nem tartozik felelősséggel a hibákért, hiányosságokért és a közölt információk esetleges elavultságáért.
A Szolgáltató nem vállal felelősséget az oldalakról elérhető más internetes oldalak tartalmáért, valamint nem vállal felelősséget a webáruház oldalaira mutató internetes oldalak tartalmáért. Továbbá nem tartozik felelősséggel a számítógéppel és egyéb eszközökkel kapcsolatban felmerülő, a hozzáférés, az oldalak használata során vírusok által okozott, vagy egyéb okból bekövetkezett káreseményekért.


Kellemes barangolást és vásárlást kívánunk


Az Üzemeltető és Csapata


Jelen ÁSZF, Adatvédelmi és Jogi Nyilatkozat 2010. június 7. napjától hatályos.